Gửi đề thi của bạn

Thi Trung học phổ thông môn tiếng Anh

Môn thi Tiếng Anh - Lớp 12, Số lượng câu hỏi: 64, Thời gian làm bài: 90 phút, 2 lượt thí sinh đã làm bài thi này
Mr_Cu | Chat Online
Thứ 7, ngày 01/04/2017 13:39:05
319 lượt xem
Bình luận
Chưa có bình luận nào, bạn có thể gửi bình luận của bạn tại đây
0
0 sao / 0 đánh giá
5 sao - 0 đánh giá
4 sao - 0 đánh giá
3 sao - 0 đánh giá
2 sao - 0 đánh giá
1 sao - 0 đánh giá
Điểm 0 SAO trên tổng số 0 đánh giá
Gửi ý kiến bình luận của bạn tại đây:
(Thông tin Email/ĐT sẽ không hiển thị phía người dùng)
*Nhấp vào đây để lấy mã kiểm tra (Nhấp vào đây để lấy mã kiểm tra)
Bình luận qua Facebook:
Nội dung đề thi dạng văn bản
1 B Ộ GIÁO D ỤC VÀ ĐÀO T ẠO ĐỀ THI MINH H ỌA - K Ỳ THI THPT QU ỐC GIA N ĂM 2015 Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 90 phút. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. drought B. fought C. brought D. bought Question 2 : A. builds B. destroys C. occurs D. prevents Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stre ss in each of the following questions. Question 3: A. include B. achieve C. replace D. comment Question 4 : A. comfortable B. attractive C. secretive D. necessary Question 5 : A. appearance B. telephone C. government D. lea dership Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 6 : By the time their babies arrive, the Johnsons hop e _______ painting the nursery. A. have finished B. finished C. to finish D. fin ish Question 7 : This is a picture of a _______ bus. A. red bright London B. bright red London C. London bright red D. London red bright Question 8 : Young people have become increasingly committed _ _____ social activities. A. of B. to C. in D. at Question 9 : He ______ to the doctor after the accident, but h e continued to play instead. A. must have gone B. needn’t have gone C. shouldn’t have gone D. should have gone Question 10 : While everybody else in our class prefers working in groups, Mina likes working ______. A. on herself B. on her own C. of her own D. in herself Question 11 : Marie Curie, ______, was awarded a Nobel Prize fo r her work. A. was the scientist who discovered radium B. whose scientific discovery of radium C. the scientist discovered radium D. the scientis t who discovered radium Question 12 : ______ about gene-related diseases has increased is welcome news. A. Scientific knowledge B. It was scientific kno wledge C. Though scientific knowledge D. That scientif ic knowledge Question 13 : ______ he arrived at the bus stop when the bus cam e. A. Hardly had B. No sooner had C. No longer has D. Not until had Question 14 : _______, the young mother appeared visibly very h appy after the birth of her child. A. Tired as she was B. She was tired C. As tired D. Despite tired Question 15: John was in Hanoi and wanted to send a parcel to h is parents. He asked a local passer-by the way to the post-office. Choose the mo st suitable response to fill in the blank in the following exchange. - John: “Can you show me the way to the nearest pos t office, please?” - Passer-by: “_______” A. Not way, sorry. B. Just round the corner over t here. C. Look it up in a dictionary! D. There’s no traffi c near here. Question 16 : I knew they were talking about me ______ they sto pped when I entered the room. A. because B. so that C. despite D. therefore Question 17: Lora has just bought a new skirt that she likes ve ry much. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exch ange. - Jane: “You look great in that red skirt, Lora!” - Lora: “_______” 2 A. No, I don't think so. B. Oh, you don't like it, do you? C. Thanks, I bought it at Macy’s. D. Thanks, my mu m bought it. Question 18: This is ______ the most difficult job I have ever tackled. A. by rights B. by all means C. by far D. by the way Question 19: He ______ till the early hours of the next mornin g listening to pop music. A. took me up B. kept me up C. caught me up D. he ld me up Question 20: His answer was so confusing that it hardly made __ ____. A. meaning B. interpretation C. intelligibility D. sense Question 21: My father sometimes ______ the washing up after di nner. A. washes B. takes C. makes D. does Question 22: Waste paper can be used again after being ______. A. produced B. recycled C. wasted D. preserved Question 23: Since ______has been so poor, the class has been closed. A. attendance B. attendant C. attending D. attendee Question 24: He was too sure of himself to pay ______ to the wa rnings against the danger. A. notice B. attention C. respect D. recognitio n Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the fo llowing questions. Question 25: The rains of 1993 causing the Missouri river to ov erflow resulted in one of the worst floods of the 20th century. A. stopped B. lessened C. caused D. overcame Question 26: I’m becoming increasingly absent-minded . Last week, I locked myself out of my house twice. A. being considerate of things B. remembering to d o right things C. forgetful of one’s past D. often forgetting thi ngs Question 27: Many young children are spending large amounts of time watching the TV without being aware of its detriment to their school work. A. harm B. advantage C. support D. benefit Question 28: Ms Stanford is an unusually prolific author. She has written a large number of books these years, some of which are best-sellers. A. reflective B. productive C. exhausted D. crit ical Question 29: As the enemy forces were so overwhelming , our troops had to retreat to a safer position. A. powerful B. dreadful C. overflowing D. outgrow ing Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 30: The collecting of postage stamps is a hobby that interest people of all ages and all A B C walks of life. D Question 31: Experts in climatology and other scientists are becoming extr eme concerned about the A B C changes to our climate which are taking place. D Question 32: Santa’s transformation began in 1823, when a New York newspaper published the A B poem A Visit from Saint Nicholas, that Clement Clark Moore had written to amuse his daughter. C D Question 33: It is thought that the unusual warming of the Eart h has been caused by so-called A B greenhouse gases, such as carbon dioxide, being em itting into the atmosphere by car engines and C factories . D 3 Question 34: The world is becoming more industrialized and the number of animal species that have A B become extinct have increased. C D Read the following passage and mark the letter A, B , C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. Higher Education in the UK Students who have successfully completed an A-level course may go to university to do (35) ______ three- or four-year course leading to a firs t degree such as Bachelor of Arts (BA), Bachelor of Science (BSc), etc. They apply to several universit ies which then (36) ______ an offer of a place specifying the minimum grades the student needs to obtain in the A level subjects studied. Higher education is not (37) ______. In principle, student s have to pay a contribution to the cost of teaching (tuition fees) and have also to pay their living co sts (maintenance). The government provides (38) ______ to help them pay for university education wh ich have to be paid back from earnings once their income reaches a certain (39) ______. In recent yea rs government policy has been to (40)______ the percentage of 18-year olds (41)______ go to univers ity, which is now, at 40%, double the 1990 figure, but this growth has been at the (42) ______ of the amount of financial support given to individual students. Universities receive money (43) ______ the state fo r each student and are responsible for employing staff and deciding which courses to offer . The head of a university, who is (44) ______ for its management, is called a vice-chancellor. Question 35: A. that B. a C. this D. the Question 36: A. create B. do C. make D. get Question 37: A. permitted B. allowed C. compulsory D. free Question 38: A. loans B. hires C. shares D. rents Question 39: A. grade B. level C. mark D. rank Question 40: A. rise B. remain C. increase D. decrease Question 41: A. who B. which C. whose D. whom Question 42: A. fee B. suspense C. charge D. expense Question 43: A. of B. from C. to D. in Question 44: A. liable B. responsible C. answerable D. chargea ble Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question s from 45 to 54. Early peoples had no need of engineering works to s upply their water. Hunters and nomads camped near natural sources of fresh water, and pop ulations were so sparse that pollution of the water supply was not a serious problem. After community l ife developed and agricultural villages became urban centres, the problem of supplying water becam e important for inhabitants of a city, as well as for irrigation of the farms surrounding the city. Irrig ation works were known in prehistoric times, and be fore 2000 BC the rulers of Babylonia and Egypt constructed syst ems of dams and canals to impound the flood waters of the Euphrates and Nile rivers, cont rolling floods and providing irrigation water throughout the dry season. Such irrigation canals a lso supplied water for domestic purposes. The first people to consider the sanitation of their water su pply were the ancient Romans, who constructed a vas t system of aqueducts to bring the clean waters of th e Apennine Mountains into the city and built basins and filters along these mains to ensure the clarity of the water. The constructi on of such extensive water-supply systems declined when the Roman Empire disintegrated, and for several centuries local springs and wells formed the main source of domesti c and industrial water. The invention of the force pump in England in the m iddle of the 16th century greatly extended the possibilities of development of water- supply systems. In London, the first pumping waterworks was completed in 1562; it pumped river w ater to a reservoir about 37 m above the level 4 of the River Thames and from the reservoir the wate r was distributed by gravity, through lead pipes, to buildings in the vicinity. Increased per-capita demand has coincided with wate r shortages in many countries. South- east England, for example, receives only 14 per cen t of Britain's rainfall, has 30 per cent of its population, and has experienced declining winter ra infall since the 1980s. In recent years a great deal of interest has been s hown in the conversion of seawater to fresh water to provide drinking water for very dry areas, such as the Middle East. Several different processes, including distillation, electrodialysis, reverse osmosis, and direct-freeze evaporation, ha ve been developed for this purpose. Some of these proc esses have been used in large facilities in the United States. Although these processes are success ful, the cost of treating seawater is much higher than that for treating fresh water. From A. Briggs’ article on culture, Microsoft® Student 2008 Question 45: Early peoples didn’t need water supply engineering works because ______. A. their community life had already developed B. natural sources of fresh water nearby were alway s available C. there was almost no dry season in prehistoric ti mes D. they had good ways to irrigate their farms Question 46: The word “impound” in paragraph 1 is closest in meaning to “______”. A. supply B. irrigate C. provide D. drain Question 47: Clean water supply was first taken into considera tion by ______. A. the English people B. the ancient Romans C. the Egyptians D. the US people Question 48: For several centuries after the disintegration of the Roman Empire, the main source of water supply was from ______. A. springs and wells B. systems of aqueducts C. dams and canals D. water pipes Question 49: The word “mains” in paragraph 1 could best be replaced by “______” . A. lands B. areas C. pipes D. rivers Question 50: Which of the following is NOT true about London’s w ater supply in the middle of the 16 th century? A. Water was pumped from the River Thames. B. Wate r was stored in a reservoir. C. Water ran from the reservoir to buildings. D. W ater was conducted through canals. Question 51: The word “vicinity” in paragraph 2 refers to ______. A. the cities in South-east England B. the areas along the River Thames C. the neighborhood around a reservoir D. the reg ion where industry developed Question 52: One of the causes of water shortages in South-east England is ______. A. water pollution B. increased demand C. water-supply system decline D. water evaporat ion Question 53: Which of the following is NOT mentioned as a proce ss of conversing seawater to freshwater? A. Steaming and cooling. B. Water evaporation. C. Dissolving chemicals. D. Purification method. Question 54: In the passage, the author mainly discusses ______ . A. the development of water supply B. the results of water shortages C. the water pumping systems D. the fresh water s torage Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question s from 55 to 64 . Sleep is a natural process, and although a lot have been written about the subject, it is still surrounded by mystery. It is used by some as an esc ape from the world, and regarded by others as an irritating waste of time: some people get by on very little, others claim they cannot exist without at least ten hours, but nobody can do without sleep completely. 5 Our night’s sleep does not just consist of a steady phase of gradually deepening sleep. It alternates between two stages: Non-dreaming or ordi nary sleep, and REM (rapid eye movement) or dreaming sleep. As soon as we fall asleep, we go st raight into non-dreaming sleep for an hour or so, then into REM sleep for about 15 minutes, then back into non-dreaming sleep. It alternates in this way for the rest of the night, with non-dreaming sl eep tending to last longer at the beginning of the night. Non-dreaming sleep occupies three-quarters of our night’s sleep, about a quart er of it deep and the rest fairly light. It is widely believed that sleep repairs the body a nd makes good the damage caused by being awake. However, its main function is to refresh the brain. Experts believe that probably only about two-thirds of our sleep is necessary for repairing and refreshing the brain, with the most valuable sleep coming in the first few hours of the non-drea ming period, the last few hours of sleep are not so essential. The brain can manage quite well with red uced sleep as long as it is uninterrupted sleep. The quality of sleep is important. A study conducte d in the USA looked at short sleepers, who slept for 5.5 hours on average, and long sleepers, who had 8.5 hours or more. It is discovered after a variety of tests that the long sleepers were poor s leepers, had twice as much REM sleep as the short sleepers, appeared to sleep longer to make up for p oor sleep, and did not wake up in the morning refreshed. Similarly, people who sleep deeply do no t necessarily get a better quality of sleep than shallow sleepers. Deep sleepers can feel tired the following day, so six hours of good sleep is worth more than eight hours of troubled sleep. From Awakening to Sleep – American Psychological Associ ation Question 55: It can be concluded from the first paragraph that ______. A. people need equal time of sleep B. sleep remains a puzzle C. sleep is among the processes of the nature D. everything about sleep has been brought to light Question 56: The word “irritating” in paragraph 1 is closest in meaning to ______. A. calming B. soothing C. annoying D. comforting Question 57: All the following statements are true, EXCEPT for ______. A. our night’s sleep occurs in a straight line of o nly two phases B. all sleeps are similar in the alternatives of th e two stages during the night C. we spend only 25 percent of our night’s sleeping time dreaming D. we often have no dreams right after we fall asle ep Question 58: The word “it” in paragraph 2 refers to ______. A. our night’s sleep B. the ordinary sleep C. the REM D. the night Question 59: The word “occupies” in paragraph 2 could be best replaced by ______. A. accounts for B. takes care of C. works out D. g oes up Question 60: Unlike the common belief, sleep helps ______. A. not to be awake C. us to fix the damage happen ing by day B. us to repair our body D. our brain to rest and recover Question 61: The study discussed in the reading passage suggests that ______. A. the fewer hours we sleep, the more we dream B. deep sleep means better sleep C. the type of sleep is more important than its len gth D. six hours of sleep is better than eight hours 6 Question 62: Which of the following is NOT discussed in the pas sage? A. The role of the sleep . B. Sleepless people’s p roblems. C. Types of sleep. D. The circle of a sleep. Question 63: It can be inferred from the reading passage that __ ____. A. if we can sleep uninterruptedly, it is not neces sary to sleep the whole night B. REM makes good our brain C. nearly 70 % of our sleep is invaluable D. dream enables our body to refresh when we can sl eep uninterruptedly Question 64: This passage is the most likely taken from ______ . A. a doctor’s description B. a health magazine C. an advertisement D. a fashion magazine WRITING Part I. Finish each of the following sentences in s uch a way that it means the same as the sentence printed before it. Question 65: This is the most interesting novel I’ve ever read. I have never ______________________________________ _____. Question 66: I can’t cook as well as my mother can. My mother _________________________________________ __. Question 67: The noise next door did not stop until after midnig ht. It was not ________________________________________ ____. Question 68: You can ring this number whenever there is any diff iculty. Should ____________________________________________ ___. Question 69: “I didn’t break the vase of flowers,” the boy said. The boy denied ____________________________________ ____. Part II. In about 140 words, write a paragraph abou t the kind of job you would like to do after you finish your education . ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… 7 ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… ………………………………………………………………………………………………..………………………………… …………… - THE END - 8 B Ộ GIÁO D ỤC VÀ ĐÀO T ẠO ĐÁP ÁN-THANG ĐIỂM ĐỀ THI MINH HỌA - KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015 Môn: Tiếng Anh PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm) Câu số Đáp án Câu số Đáp án Câu số Đáp án 1 A 23 A 45 B 2 D 24 B 46 D 3 D 25 C 47 B 4 B 26 D 48 A 5 A 27 A 49 C 6 C 28 B 50 D 7 B 29 A 51 C 8 B 30 C 52 B 9 D 31 B 53 C 10 B 32 C 54 A 11 D 33 C 55 B 12 D 34 D 56 C 13 A 35 B 57 A 14 A 36 C 58 A 15 B 37 D 59 A 16 A 38 A 60 D 17 C 39 B 61 C 18 C 40 C 62 B 19 B 41 A 63 A 20 D 42 D 64 B 21 D 43 B 22 B 44 B PHẦN VIẾT (2 điểm) I (0,5 điểm) Câu 65: I have never read such an interesting novel before. Ho ặc: I have never read a more interesting novel than this (one/ novel). Câu 66: My mother can cook better than I can/ me. Câu 67: It was not until after midnight that the no ise next door stopped. Câu 68: Should there be any difficulty, you can rin g this number. Hoặc: Should any difficulty arise, you can ring thi s number. Câu 69: The boy denied having broken/ breaking the vase of flowers. 9 II. (1,5 điểm) Mô tả tiêu chí đánh giá Điểm tối đa 1. Bố cục 0,40 o Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc o Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài o Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận 2. Phát triển ý 0,25 o Phát triển ý có trình tự logic o Có dẫn chứng, ví dụ, … đủ để bảo vệ ý kiến của mình 3. Sử dụng ngôn từ 0,30 o Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung o Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại o Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển 4. Nội dung 0,30 o Đủ thuyết phục người đọc o Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận o Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với qu y định 5% 5. Ngữ pháp, dấu câu, và chính tả: 0,25 o Sử dụng đúng dấu câu o Chính tả: Viết đúng chính tả Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính m ột lỗi (trừ 1% điểm của bài viết) Cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính là một lỗi o Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp. (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điể m bài viết.) Tổng 1,50 -------------------Hết----------------------
Chào bạn, bạn đang có tâm trạng thế nào?
Vui Buồn Bình thường
Bạn có những đề thi hay về trắc nghiệm, hãy gửi lên để mọi người có thể tham khảo và tham gia thử sức cùng với đề thi của bạn tại đây, chúng tôi luôn hoan nghênh và cảm ơn bạn vì điều này!
Ngoài ra, bạn cũng có thể gửi lên Lazi nhiều thứ khác nữa Tại đây!
Câu 1
Câu 2
Câu 3
Câu 4
Câu 5
Câu 6
Câu 7
Câu 8
Câu 9
Câu 10
Câu 11
Câu 12
Câu 13
Câu 14
Câu 15
Câu 16
Câu 17
Câu 18
Câu 19
Câu 20
Câu 21
Câu 22
Câu 23
Câu 24
Câu 25
Câu 26
Câu 27
Câu 28
Câu 29
Câu 30
Câu 31
Câu 32
Câu 33
Câu 34
Câu 35
Câu 36
Câu 37
Câu 38
Câu 39
Câu 40
Câu 41
Câu 42
Câu 43
Câu 44
Câu 45
Câu 46
Câu 47
Câu 48
Câu 49
Câu 50
Câu 51
Câu 52
Câu 53
Câu 54
Câu 55
Câu 56
Câu 57
Câu 58
Câu 59
Câu 60
Câu 61
Câu 62
Câu 63
Câu 64
Lên đầu trang