Caramelized pork and eggs (Vietnamese: Thịt kho tàu) is a Vietnamese traditional food consisting of marinated pork and boiled eggs braised in coconut juice.
Although it is a normal everyday dish, in southern Vietnam it is one of the traditional foods during Tết (or Lunar New Year). Before the dish is served for general consumption, the dish is offered to deceased ancestors or family members on altars.
In Vietnam, rice is commonly served along with the dish.
bản dịch:
Thịt kho tàu là một món ăn truyền thống Việt Nam bao gồm thịt lợn ướp và trứng luộc om trong nước cốt dừa. Mặc dù nó là một món ăn bình thường hàng ngày, ở miền Nam Việt Nam nó là một trong những món ăn truyền thống trong Tết (hoặc Tết Nguyên Đán). Trước khi các món ăn được phục vụ cho tiêu dùng chung, món ăn được cung cấp cho tổ tiên đã chết hoặc thành viên gia đình trên bàn thờ. Ở Việt Nam, gạo thường được phục vụ cùng với món ăn.