LH Quảng cáo: lazijsc@gmail.com

Bài tập  /  Bài đang cần trả lời

Write a short paragraph (60-80 words) about a popular dish in your area / city / province / village. You may use the ideas in 1 and Minh’s blog as a model (Viết một đoạn văn ngắn (60-80 từ) về một món ăn phổ biến ở vùng / thành phố / tỉnh / làng của bạn. Bạn có thể sử dụng các ý tưởng trong bài 1 và blog của Minh làm mẫu)

Write a short paragraph (60-80 words) about a popular dish in your area / city / province / village. You may use the ideas in 1 and Minh’s blog as a model (Viết một đoạn văn ngắn (60-80 từ) về một món ăn phổ biến ở vùng / thành phố / tỉnh / làng của bạn. Bạn có thể sử dụng các ý tưởng trong bài 1 và blog của Minh làm mẫu)

1 trả lời
Hỏi chi tiết
18
0
0

Vietnam is famous with its traditional and delicious dishes and I like spring rolls most. Spring rolls are lightly fried rice-paper rolls, smaller and crispier than Chinese egg rolls but more flavorful. They are filled with highly seasons morsels of crab, shrimp, chopped pancake, roll up then fry. Finally, spring rolls, when fully prepared, are wrapped into some kinds of fresh vegetables, then doused in fish sauce. My mother usually cooks spring rolls for me, especially on important days in year, such as Tet holiday. When I eat them, I feel all of my mother's love that she reserves for me. To me, they're like the most special dish in this world.

Hướng dẫn dịch:

Việt Nam nổi tiếng với những món ăn ngon truyền thống và tôi thích nhất là món chả giò. Nem rán là loại bánh tráng cuốn được chiên nhẹ, nhỏ và giòn hơn chả trứng Trung Quốc nhưng hương vị đậm đà hơn. Chúng chứa đầy những miếng cua, tôm, bánh kếp cắt nhỏ, cuộn lại sau đó chiên. Cuối cùng, nem rán, khi đã chuẩn bị đầy đủ, được cuốn vào một số loại rau sống, chấm vào nước mắm. Mẹ tôi thường làm món nem rán cho tôi, đặc biệt là vào những ngày quan trọng trong năm, chẳng hạn như ngày Tết. Khi tôi ăn chúng, tôi cảm nhận được tất cả tình yêu thương của mẹ mà mẹ dành cho tôi. Với tôi, chúng giống như món ăn đặc biệt nhất trên thế giới này.

Sample 1:

One of the most popular dishes in Hanoi is beef noodle soup. It comes from the North of Vietnam. Its main ingredients are slides of beef and noodles. We can normally find it nearly everywhere in Vietnam. People often eat it during the day, especially every morning. It tastes delicious. People often eat peppers and herbs with it. A thing which is quite special about it is that its ingredients are very fresh.

Sample 2:

Pho is essentially Vietnam’s signature dish, comprising rice noodles in a flavourful soup with meat and various greens, plus a side of nuoc cham (fermented fish) or chilli sauce. A basic bowl contains beef or chicken, topped with bean sprouts, lime wedges, and fresh herbs such as basil, mint, cilantro, and onions. Depending on the restaurant or roadside stall, you can also opt for more exotic ingredients such as gan (beef tendon), sach (thinly-sliced pig stomach), and ve don (flank with cartilage). Typically eaten for breakfast, pho is priced between VND 30,000 and VND 40,000 at a local restaurant or street market in Vietnam. Pho has shown its position not only in Vietnamese cuisine but also world cuisine. Pho can be seen everywhere from street stalls to high-end restaurants.

Sample 3:

Bún Bò Huế is a Vietnamese spicy beef noodle soup which comes from Huế – once the capital of Vietnam and still known as the Imperial City. An ideal bowl of Bún Bò Huế includes thin slices of marinated and boiled beef shank, chunks of oxtail, and pig's knuckles. It can also include cubes of congealed pig blood, which has a color between dark brown and maroon, and a texture resembling firm tofu. It is commonly served with lime wedges, cilantro sprigs, diced green onions, raw sliced onions, chili sauce, thinly sliced banana blossom, red cabbage, mint, basil, perilla, Persicaria odorata or Vietnamese coriander (rau răm), saw tooth herb (ngò gai) and sometimes mung bean sprouts. Till now, bún bò Huế has been among preferred choices for breakfast and lunch in Vietnam.

Sample 4:

Banh cuon is great for when you’re feeling peckish whilst sightseeing in Vietnam. A combination of ground meat, minced wood ear mushroom, onions, Vietnamese ham (cha lua), wrapped in a steamed rice flour sheet, its overall taste is surprisingly mild despite the savoury ingredients. For added flavour, you can dip the banh cuon into nuoc cham mam (mix fish sauce). Banh cuon is a roll which covers all the culinary culture and spirit of different regions across the country.

Sample 5:

In our town, banh mi is super popular. It's a yummy sandwich that comes from Vietnam. The best part is the crunchy bread filled with tasty things like meat and fresh veggies. You can find banh mi everywhere, and people love to eat it for a quick and delicious bite. The mix of crispy bread and flavorful fillings makes banh mi a favorite snack for everyone in our area.

Sample 6:

In our town, everyone loves pho. It's a delicious noodle soup, a popular dish in Vietnam. The main things in it are yummy broth, noodles, and slices of meat. You can find pho in many places around here, and people often eat it for breakfast or lunch. It's so tasty, especially with fresh herbs and a bit of lime. The best part is how it warms you up on a cool day. People in our area really enjoy a hot bowl of pho!

Mở khóa để xem toàn bộ nội dung trả lời

(?)
Bạn đã đạt đến giới hạn của mình. Bằng cách Đăng ký tài khoản, bạn có thể xem toàn bộ nội dung trả lời
Cải thiện điểm số của bạn bằng cách đăng ký tài khoản Lazi.
Xem toàn bộ các câu trả lời, chat trực tiếp 1:1 với đội ngũ Gia sư Lazi bằng cách Đăng nhập tài khoản ngay bây giờ
Tôi đã có tài khoản? Đăng nhập

Bạn hỏi - Lazi trả lời

Bạn muốn biết điều gì?

GỬI CÂU HỎI
Học tập không giới hạn cùng học sinh cả nước và AI, sôi động, tích cực, trải nghiệm
Bài tập liên quan

Hôm nay bạn thế nào? Hãy nhấp vào một lựa chọn, nếu may mắn bạn sẽ được tặng 50.000 xu từ Lazi

Vui Buồn Bình thường

Học ngoại ngữ với Flashcard

×
Trợ lý ảo Trợ lý ảo
×
Gia sư Lazi Gia sư