Before cooking sticky rice, remove the rice and let it dry and turn the rice back and forth to get rid of the scent of turmeric powder, put the sticky rice in the rice cooker with 1 liter of water and then cook (depending on the amount of sticky rice, you can adjust the amount of water. After the sticky rice is done, stir well with your chopsticks Continue to cover for another 15 minutes until the sticky rice is soft and even. Put the green beans in a steaming paddle. Cook for 15 minutes, when checking After the green beans are ripe, take them out and put them in a pounder (or blender) to smash the beans into small, fist-sized balls. hot, the beans will stick and slice easier.You put the washed pork in a pot of water, boil for 15 - 20 minutes until the meat is soft, then remove the meat and slice along the meat, marinate with a little fish sauce for about 15 minutes. Pour the meat into the pan with 2 tablespoons of oil.Turn the heat to low when the meat is hard, then turn off the heat. Put the meat in the pot, pound it evenly, then let it dry in the pan. Finally, put the meat on a plate and let it cool, you use a saucepan with deep heart to brown the onion. Put the oil pan on the stove, wait until the oil is hot, then add the purple onion. To fire small liu riu, stir constantly, until it turns yellow, turn off the heat. Don't leave it for too long as it will burn and be a bit bitter. Finally, you should put the action on paper to absorb the oil to heat. Thinly slice the green beans and place them on the tilling surface. Continue to add a little cotton and onion to the top, you can add a little oil in the saucepan to create fat.
Dịch : Trước khi nấu xôi, bạn vớt gạo ra để ráo và đảo gạo qua lại cho hết mùi bột nghệ.Cho phần nếp vào nồi cơm điện cùng với 1 lít nước rồi nấu chín (tùy vào lượng nếp mà bạn có thể điều chỉnh lượng nước cho thích hợp .Sau khi nếp đã chín, bạn dùng đũa xới đều. Tiếp tục đậy nắp khoảng 15 phút nữa cho xôi chín mềm và đều.Cho đậu xanh vào một chiếc xửng hấp. Nấu trong vòng 15 phút, khi nào kiểm tra thấy đậu mềm mịn là được . Sau khi đậu xanh chín, bạn lấy ra và cho vào cối giã (hoặc máy xay) để giã mịn đậu. Vo tròn đậu thành từng viên nhỏ vừa nắm tay. Bạn nên vo tròn lúc đậu xanh còn nóng, đậu sẽ dính chặt lại và thái mỏng dễ dàng hơn.Bạn cho thịt heo đã rửa sạch vào nồi nước, luộc khoảng 15 – 20 phút cho thịt chín mềm. Sau đó, vớt thịt ra rồi thái dọc theo thớ thịt, ướp chung với một ít nước mắm khoảng 15 phút.Cho thịt vào chảo với 2 muỗng canh dầu ăn. Vặn lửa nhỏ kho thịt đến khi thịt săn lại thì tắt bếp.Cho thịt vào cối giã, giã đến khi thịt bong ra đều thì cho lên chảo rang thật khô. Cuối cùng cho thịt ra dĩa rồi để nguội.Bạn sử dụng một chiếc chảo có lòng sâu để hành tím vàng đều.Cho chảo dầu lên bếp, đợi đến khi dầu nóng thì bạn cho hành tím vào. Để lửa nhỏ liu riu, đảo đều liên tục, đến khi hành chuyển sang vàng thì tắt bếp. Không nên để quá lâu vì hành sẽ cháy khét và có vị hơi đắng.Cuối cùng, bạn cho hành ra giấy thấm hút dầu để ráo.Bạn cho xôi ra đĩa. Thái mỏng đậu xanh và cho lên mặt xôi. Tiếp theo cho thêm một ít chà bông và hành phi lên trên.Bạn có thể cho thêm một ít dầu ăn phi hành vào xôi để tạo độ béo.